Αναρτήθηκε από: makis | Φεβρουαρίου 1, 2010

Βιολογικος καθαρισμος Ερμιονης Γεναρης 2010

Τον Σεπτεμβρη του 2009 η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης υπεβαλε την παρακατω αιτηση στον Δημο Ερμιονης

http://stamdamd.blogspot.com/2009/09/blog-post_10.html

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 10, 2009

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»

.
Από την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης» λάβαμε μια αίτηση που έχουν υποβάλλει προς τον Δήμαρχο Ερμιόνης με μια σειρά ερωτήσεων με θέματα που αφορούν τον δήμο μας.
Την δημοσιεύουμε και με ενδιαφέρον αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Δημάρχου. Αν τυχόν υπάρχει σύμπλευση του Δημάρχου και του Δ.Σ. σε κάποιες θέσεις και απόψεις με την ομάδα των πιο πάνω συμπολιτών μας, θα περιμένουμε ποτέ θα υλοποιηθούν από τη Δημοτική αρχή…
……………………………………………………………………………….

ΑΙΤΗΣΗ ………………………………………………………Ερμιόνη 8-9-2009

ΠΡΟΣ Τον κ. Δήμαρχο Ερμιόνης
Της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ »
2. κ. Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Ερμιόνης
3. κ. Λιμενάρχη Ερμιόνης

Με τη συγκεκριμένη αίτησή μας παρακαλούμε να συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο τα παρακάτω θέματα..

1.Βιολογικός καθαρισμός.
.
Βιώσαμε το πρώτο καλοκαίρι με την θάλασσα μας καθαρή που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού, την προσέλευση περισσότερων σκαφών και την δυνατότητα να κολυμπάμε στα νερά μας.

Όμως υπάρχουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες.

1.Τα νερά που πέφτουν από το Βιολογικό στην θάλασσα. Ποια είναι τα αποτελέσματα της μελέτης και ποιες οι απαντήσεις από της αρμόδιες υπηρεσίες για την λύση του προβλήματος;
2.Υπάρχουν ακόμα συνδέσεις οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Πόσες είναι και πότε χρονικά θα συνδεθούν; ¨Όπως για παράδειγμα στον χώρο μπροστά από το ταχυδρομείο που μυρίζει και βρομίζει ακόμα αφόρητα….
3.Τι έχει δρομολογηθεί ως προς την ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων για τις ιδιαιτερότητες της σύνδεσης του με το Βιολογικό και τυχόν υποχρεώσεις όπως η σύνδεση μηχανοσίφωνα .

2.Ανακύκλωση

Επιμένουμε ότι η μοναδική λύση για τα απορρίμματα μας είναι η ανακύκλωση και πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την πραγματοποίηση της.
Σε μια προηγούμενη ερώτηση μας στον κο Κριτσωτάκη μας ενημέρωσε ότι γίνεται προσπάθεια για σύμπραξη με τον Δήμο Κρανιδίου.
Υπάρχει κάποια εξέλιξη;

3. Καθαριότητα.

Η πρώτη εικόνα μπαίνοντας οδικώς στο λιμάνι της Ερμιόνης είναι 7 κάδοι σε παράταξη βρώμικοι, με σκουπίδια τριγύρω, δίπλα στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και ένα ξύλινο σπιτάκι χωρίς λόγω ύπαρξης.
Εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή χώρου προτείνουμε να κατασκευασθεί ένας ασβεστωμένος τοίχος κάθετος προς τον κόλπο του λιμανιού που να καλύπτει τους κάδους και να φύγει το σπιτάκι..

4. Κοινόχρηστος χώρος στα Μανδράκια.

Υπάρχει ανάγκη να παραμείνει ένας χώρος στα Μανδράκια δίπλα στην θάλασσα κατάλληλα διαμορφωμένος ,για κοινή χρήση των πολιτών.
Χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και ελεύθερος χώρος για τα παιδιά.
Στον ήδη υπάρχοντα ελεύθερο χώρο από το κατάστημα Αίγλη μέχρι του κου Ασλάνη που είναι περίπου 1200 τετ. μέτρα υπάρχει μόνο ένα παγκάκι που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να καθίσει χωρίς είναι υποχρεωμένος να πληρώσει.
Σας προτείνουμε σε περίπτωση που ζητηθεί νέος χώρος επισιτιστικού ενδιαφέροντος, να παραχωρηθεί δίπλα από τα ήδη υπάρχοντα ώστε να μείνει ενιαίος χώρος κατοχυρωμένος για τους πολίτες.

5. Εμφάνιση εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων καταστημάτων το χειμώνα.

Είμαστε και χειμερινός τουριστικός προορισμός .
Είναι απαράδεκτο οι εξωτερικοί χώροι που παρέχονται από το Λιμενικό ταμείο στα καταστήματα της παραλίας να μετατρέπονται σε χώρο αποθήκευσης κατά τους χειμερινούς μήνες.

6. Μπίστι

Τα ξερά πεύκα πρέπει επιτέλους να κοπούν και να απομακρυνθούν.

Χρόνια τώρα έχει καταγγελθεί η απαράδεκτη εικόνα των δύο εισόδων του Μπιστιού. Με γκρεμισμένα και ανύπαρκτα κολωνάκια με σκουριασμένες ταμπέλες, με παγκάκια που συνεχώς μειώνονται και όλα αυτά σε ένα χώρο που αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας.
Προτείνουμε την διαμόρφωση των εισόδων μετά από μελέτη ειδικού, ανάρτηση έγχρωμης ενημερωτικής ταμπέλας και ανάδειξη του αρχαιολογικού μας χώρου.
Επίσης να τοποθετηθούν ομοιόμορφα παγκάκια σε όλο τον χώρο του Μπιστιού πιέζοντας την αρμόδια υπηρεσία αν δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Ερμιόνης.

Παρομοίως και περιμετρικά της Ερμιόνης, ειδικά στον δρόμο προς την Μαγούλα .

7. Κεντρικό λιμάνι.

Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του παρκινγκ, για τους καλοκαιρινούς τουλάχιστον μήνες, να ξανασυζητηθεί το θέμα της διακοπής κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για κάποιο χρονικό διάστημα αιχμής, έτσι ώστε ο χώρος του κεντρικού λιμένα να είναι ήσυχος χωρίς τα αυτοκίνητα να ενοχλούν, με θόρυβο και φώτα που ανάβουν μέσα στην νύχτα, όσους προτίμησαν την Ερμιόνη για τις διακοπές τους με σκάφος.

Επίσης τι έργα υπολείπονται να γίνουν και πότε πχ νέο σκίαστρο, παροχές, παγκάκια, διαμόρφωση και στα δυο λιμάνια .

Πιστεύουμε ότι είναι εξίσου σημαντικά και για σας αυτά τα θέματα και άμεσης προτεραιότητας και περιμένουμε να ορίσετε την ημερομηνία που θα συζητηθούν.

Υπάρχουν και άλλα θέματα που εκκρεμούν για τα οποία θα επανέλθουμε όπως και η απάντηση σας στην από 26-05-09 αίτηση μας:

Με ποιόν τρόπο μπορεί έγκαιρα κάθε πολίτης να ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που πρόκειται να γίνουν, και γιατί στο site του Δήμου μας δεν αναφέρονται οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν.

Ευχαριστούμε

Για την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»

ΚΙΚΗ ΣΕΡΦΑ ΒΕΝΤΟΥΡΗ
ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΔΕΔΕ
ΡΙΝΑ ΛΟΥΜΟΥΣΙΩΤΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Τον Γεναρη του 2010 τεσσερες μηνες μετα πηραν αυτη την απαντηση
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Αντώνης Πάλλης. Βιολογικός Καθαρισμός Δήμου Ερμιόνης .

  Ο Βιολογικός Καθαρισμός του Δήμου Ερμιόνης λειτούργησε !!

  Επί Δημαρχίας Αναργύρου Λεμπέση και την ευγενή χορηγία των συμπατριωτών μας, όπως όλοι ξέρουμε των κυρίων, Ευάγγελο Γούτο, Κωνσταντίνο Γούτο και Αντώνη Ψυχογιό. Και την επιτροπή αποπεράτωσης Αντώνη Πάλλη . πρόεδρο της επιτροπής Θεοδότη Σκλαβουνου Λαμπατου . Γεώργιο Μητσου Χρυσουλη . Κωνσταντίνο Λαζάρου . Ανδρέα Κρητικό .
  Η πρώτη μέρα λειτουργίας του Βιολογικού Σταθμού Ερμιόνης 12 – 12 – 2007
  Η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αποσκοπεί στον καθαρισμό των λυμάτων της πόλης. Με τη λέξη λύματα εννοούμε τα υγρά που προέρχονται από την αποχέτευση τις οικίας μας και είναι λύματα, όχι τα όμβρια.
  Με την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού η θάλασσα μας άρχισε να επανέρχεται σιγά-σιγά στη φυσιολογική της κατάσταση. Στη λειτουργία των δυο χρόνων άρχισαν να εμφανίζονται κάποια ψάρια και αχινοί που είχαν εξαφανιστεί.
  Στο βιολογικό καθαρισμό τα λύματα καθαρίζονται σε 3 στάδια: 1ου, 2ου και 3ου βαθμού. Έτσι γίνονται όλα τα είδη επεξεργασίας με συνέπεια το νερό που αποδίδεται στο περιβάλλον να μην προκαλεί οικολογική μόλυνση. Η εγκατάσταση αποτελείται :

• Έργα εισόδου
• Εσχάρωση
• Αμμοσυλλογή – Λιποσυλλογή
• Πρωτοβάθμια καθίζηση
• Βιολογική επεξεργασία
• Δευτεροβάθμια καθίζηση
• Αερόβια σταθεροποίηση
• Πάχυνση ιλύος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Το σύστημα επεξεργασίας είναι παρατεταμένος αερισμός με ταυτόχρονη σταθεροποίηση ιλύος και βιολογική απομάκρυνση αζώτου και φωσφόρου.
  Ειδικότερα η διαδικασία της επεξεργασίας απαρτίζεται από τρεις ενότητες έργων, που αντιστοιχούν σε τρεις διαδοχικούς βαθμούς καθαρισμού. Στην αρχή, στα έργα εισόδου, θα γίνεται ο «χονδρικός» καθαρισμός, δηλ. θα κατακρατούνται τα χονδρικά υλικά, με αυτόματες εσχάρες και στη συνέχεια θα απομακρύνονται τα λίπη και η άμμος. Τα έργα αυτά είναι κοινά για όλες τις γραμμές επεξεργασίας.
  Στη συνέχεια, το ακάθαρτο ακόμη νερό θα προωθείται στη δευτεροβάθμια και κύρια επεξεργασία. Από ένα φρεάτιο μερισμού θα οδηγείται σε μια από τις παράλληλες γραμμές επεξεργασίας, που η κάθε μία τους αποτελείται από μια δεξαμενή αερισμού και μια δεξαμενή καθίζησης.
  Η δεξαμενή αερισμού, που στην πραγματικότητα είναι μια σύνθεση επί μέρους δεξαμενές, έχει σα σκοπό να αερίζει το νερό, δηλαδή να του χορηγεί το οξυγόνο που χρειάζεται για την οξείδωση των οργανικών ουσιών του. Το σύστημα που ακολουθείται, «Παρατεταμένος Αερισμός», στηρίζεται στην αρχή ότι όσο πιο πολλές ώρες οξυγονώνεται το νερό, τόσο πιο πολύ καθαρίζεται και αυτό βέβαια μέσα από πολύπλοκες βιολογικές διεργασίες.
  Μετά τον αερισμό, το επεξεργασμένο νερό οδηγείται στις κυκλικές δεξαμενές καθίζησης, όπου όπως υποδηλώνει η ονομασία τους, το νερό ηρεμεί και στον πυθμένα τους καθιζάνουν οι στερεές ουσίες. Έτσι ξεχωρίζει το καθαρό πλέον νερό, που είναι στο πάνω μέρος, από τη λάσπη του πυθμένα.
  Από εκεί, το περιεχόμενο της δεξαμενής καθίζησης διοχετεύεται προς τρεις κατευθύνσεις. Το μεν διαυγασμένο νερό, που βρίσκεται στην επιφάνεια, υπερχειλίζει και οδηγείται για απολύμανση και μετά για διάθεση. Η δε λάσπη, κατά ένα μέρος προωθείται για ειδική επεξεργασία ενώ κατά ένα άλλο μέρος επιστρέφει στη δεξαμενή αερισμού, κάνοντας έτσι ένα συνεχή κύκλο, που είναι χαρακτηριστικός στα συστήματα βιολογικού καθαρισμού.
 Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η διαδικασία καθαρισμού λυμάτων.
 Ήδη ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Ερμιόνης έχει τεθεί σε λειτουργία και λειτουργεί με τους καλυτέρους όρους λειτουργίας .

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
Αντώνης Πάλλης

Για περισσοτερη ενημερωση

Διαβαστε ολα τα σχετικα που εχουν σηκωσει οι γειτονες της Ερμιονης για τον βιολογικο καθαρισμο της πολης τους.  

Να θυμισω

1.πως η λυματολασπη των βιολογικων καιγεται σημερα στις χωματερες,και αυριο που θα κλεισουν οι χωματερες με τον ενα η αλλο τροπο θα πρεπει να βρουμε τροπο να την διαχειριστουμε.  (http://endrasi.gr/?p=289  η ξηρή οργανική ιλύς βιολογικού καθαρισμού αστικών λυμάτων, περιέχουν βαρέα και τοξικά μέταλλα (όπως Hg, As, Pb ),  μαζι (η χωρια ) με το υπολοιπο των απορριμματων που θα πρεπει να θαφτει σε χωρους υγειονομικης ταφης η να γινει καποιο ειδος χωματος για ειδικες ωστοσω χρησεις.

http://politics.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1253&Itemid=387

http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=304

http://www.naevias.gr/?q=node/116

Υπαρχουν φυσικα και αλλες αποψεις.

http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/stef/sdfp/2009/LazaretosDimosthenis/document.tkl

http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=14320&pid=12&CategoryID=12&txt=%EA%E1%E8%E1%F1%E9%F3%EC%EF

2. Οταν θα δουλεψει τελικα ο βιολογικος καθαρισμος του Κρανιδιου που θα δεχεται τα λυματα Πορτο Χελιου Κρανιδιου Κοιλαδας και πιθανα στο μελλον και Φουρνων θα υπαρχει αγνωστη για την ωρα παραγωγη νερου απο την δευτεροβαθμια κατεργασια ου θα διοχετευεται στο ρεμα Χουσεΐνι στα Βλαχοπουλεικα με τελικο αποδεκτη τον κολπο της Κοιλαδας.

Υπαρχουν τροποι καθαρισμου αυτου του νερου και αξιοποιησης του ετσι που να μην φτασει ποτε στον κλειστο κολπο.

Ας ξεκινησουμε σημερα την συζητηση και οχι να τρεχουμε μετα να μαζεψουμε τα προβληματα που θα δημιουργηθουν στα παιδια μας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: