Αναρτήθηκε από: makis | Αύγουστος 7, 2009

Γιαννης Μανιατης 15/02/08 Ερωτηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για Βιολογικο Ερμιονης

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (15/2/2008)

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Κύριε Υπουργέ,
Σε επανειλημμένες ερωτήσεις μου έχω θέσει το ζήτημα της ολοκλήρωσης της χρηματοδότησης του Βιολογικού Καθαρισμού Ερμιόνης ο οποίος πρέπει άμεσα να τεθεί σε λειτουργία.
Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε τις προθέσεις του Υπουργείου για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, ώστε ο Βιολογικός Καθαρισμός Ερμιόνης επιτέλους να τεθεί σε λειτουργία.Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2008                                         
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Η απαντηση

Καθ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ<BR>ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ<BR><BR>ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ<BR>Καμία απάντηση δε δίνει ουσιαστικά το ΥΠΕΧΩΔΕ στον βουλευτή Αργολίδας και Εισηγητή του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, <STRONG>καθ. Γιάννη Μανιάτη</STRONG>, για το ζήτημα του Βιολογικού Καθαρισμού Ερμιόνης, για το οποίο ο τελευταίος έχει καταθέσει επανειλημμένως σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.<BR>Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην τελευταία απάντησή του, ο αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, <STRONG>κ. Στ. Καλογιάννης</STRONG>,  έχει παραμείνει στο… 2006 αφού τότε «το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε προτείνει την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ 2007, προκειμένου να υλοποιηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες.».<BR>Ουσιαστικά, λοιπόν, πέρα από κάποια πρόταση που είχε υποβάλει το ΥΠΕΧΩΔΕ προς το Υπουργείο Οικονομίας το 2006 (και η οποία βεβαίως, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν έγινε αποδεκτή αφού το έργο δεν χρηματοδοτήθηκε), η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα άλλο.<BR>Ειδικότερα, στην απάντηση του Υφυπουργού αναφέρονται τα ακόλουθα:<BR><EM>«Το έργο κατασκευής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και του Δικτύου Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιόνης είχε αρχικά ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ) του Β’ ΚΠΣ και έλαβε επαρκείς πιστώσεις (1.811.911 ευρώ) για την ολοκλήρωσή του.<BR>Το έργο όμως δεν ολοκληρώθηκε εντός των χρονικών ορίων που προέβλεπαν οι Κοινοτικοί Κανονισμοί. Συγκεκριμένα δεν τοποθετήθηκε ο Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός των αντλιοστασίων του Δικτύου Αποχέτευσης που περιλαμβάνονταν στο αρχικό φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας που είχε ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡ με συνέπεια (λόγω περικοπής του φυσικού αντικειμένου), το έργο να μην είναι λειτουργικό και ως εκ τούτου να απενταχθεί από το Β’ ΚΠΣ με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τους εθνικούς πόρους για όλες τις δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει.<BR>Προκειμένου το έργο να καταστεί λειτουργικό, το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε προτείνει την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ 2007, προκειμένου να υλοποιηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες.».<BR></EM>

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 

17/3/2008

Καμία απάντηση δε δίνει ουσιαστικά το ΥΠΕΧΩΔΕ στον βουλευτή Αργολίδας και Εισηγητή του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, καθ. Γιάννη Μανιάτη, για το ζήτημα του Βιολογικού Καθαρισμού Ερμιόνης, για το οποίο ο τελευταίος έχει καταθέσει επανειλημμένως σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην τελευταία απάντησή του, ο αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Στ. Καλογιάννης,  έχει παραμείνει στο… 2006 αφού τότε «το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε προτείνει την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ 2007, προκειμένου να υλοποιηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες.».
Ουσιαστικά, λοιπόν, πέρα από κάποια πρόταση που είχε υποβάλει το ΥΠΕΧΩΔΕ προς το Υπουργείο Οικονομίας το 2006 (και η οποία βεβαίως, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν έγινε αποδεκτή αφού το έργο δεν χρηματοδοτήθηκε), η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα άλλο.
Ειδικότερα, στην απάντηση του Υφυπουργού αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Το έργο κατασκευής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και του Δικτύου Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιόνης είχε αρχικά ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ) του Β’ ΚΠΣ και έλαβε επαρκείς πιστώσεις (1.811.911 ευρώ) για την ολοκλήρωσή του.
Το έργο όμως δεν ολοκληρώθηκε εντός των χρονικών ορίων που προέβλεπαν οι Κοινοτικοί Κανονισμοί. Συγκεκριμένα δεν τοποθετήθηκε ο Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός των αντλιοστασίων του Δικτύου Αποχέτευσης που περιλαμβάνονταν στο αρχικό φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας που είχε ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡ με συνέπεια (λόγω περικοπής του φυσικού αντικειμένου), το έργο να μην είναι λειτουργικό και ως εκ τούτου να απενταχθεί από το Β’ ΚΠΣ με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τους εθνικούς πόρους για όλες τις δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει.
Προκειμένου το έργο να καταστεί λειτουργικό, το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε προτείνει την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ 2007, προκειμένου να υλοποιηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες.».
     

<!– προηγούμενη σελίδα–>

 

http://www.maniatisy.gr/showNewsDetail.asp


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: