Αναρτήθηκε από: makis | Ιουνίου 25, 2009

Ερμιονη 23 Νοεμβριου 2008

http://stamdamd.blogspot.com/search?updated-max=2008-11-23T04%3A20%3A00-08%3A00&max-results=8

Έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από τότε που συζητήθηκε στα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ερμιόνης( Δήμαρχος κ. Αναργ. Λεμπέσης) το θέμα λειτουργίας του βιολογικού σταθμού Θερμησίας και η μόνη εκκρεμότητα που υπήρχε τότε σύμφωνα με τα συζητούμενα στο Δ.Σ., ήταν το κόστος σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Η.
Έκτοτε καμία συζήτηση από τους αιρετούς μας δημοτικούς άρχοντες, καμία ένταξη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την αποπεράτωση του έργου.
Και σαν να μην έφτανε όλη αυτή η αναλγησία για τα τόσα εκατομμύρια που έχουν ξοδευτεί για αυτό το έργο από όλους τους φορολογούμενους πολίτες, πριν λίγα χρόνια πληροφορηθήκαμε πως ο αγωγός διάθεση των λυμάτων από το Δ.Δ. Θερμησίας που είχε τοποθετηθεί «έτσι χύμα…» στην κοίτη του χειμάρρου «Ρορό» σε μήκος περίπου 1500-2000 μέτρα, είχε καταστραφεί λόγω των ορμητικών νερών του χειμάρρου.
Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε, πως ο εν λόγω βιολογικός σταθμός όπως μας πληροφορούν είναι μεγαλύτερος από αυτόν της Ερμιόνης και έχει διπλή υποδομή. Μια για την υπάρχουσα πληθυσμιακή και οικιστική κατάσταση του Δ.Δ. και μία με προοπτική για την περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες στη περιοχή λόγω των ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει και τη συνεχή δομήσει νέων εξοχικών οικιών και συγκροτημάτων που κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν.
Πέρα από όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής καθώς και με τις επιλογές τους μέσω της ψήφου των για τους δημοτικούς μας άρχοντες, φτάσαμε στο σημείο το εν λόγω εργοστάσιο και ο αύλιος περιφραγμένος χώρος του να χρησιμοποιείται ως ποιμνιοστάσιο(!) από κτηνοτρόφο της περιοχής και μάλιστα με την άδεια των αιρετών μας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Από το καλοκαίρι που πληροφορηθήκαμε το γεγονός για πρώτη φορά από δημότες κάτοικους της περιοχής, οι καταγγελίες συνεχώς πληθαίνανε. Ωστόσο η υπομονή μας εξαντλήθηκε, όταν ακούσαμε εκ στόματος εκπροσώπου του τοπικού συμβουλίου Δ.Δ. Θερμησίας (ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο κτηνοτρόφος και το προσέχει διαφορετικά θα είχε ρημάξει…)
Κατά την επιτόπια μετάβαση μας εκεί το θέαμα ήταν θλιβερό και οι εικόνες ανατριχιαστικές θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε.
Σας τις παραθέτουμε με φωτογραφίες και τα συμπεράσματα και οι ερμηνείες δικές σας.

Φώτο 1) Το εργοστάσιο του βιολογικού 2)3) Μέρος του κοπαδιού των προβάτων 4)5)6) υπολείμματα από τον κατεστραμμένο αγωγό

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: